Viherpalvelut yksityisille

Katseletko pihaasi tyytyväisenä vai näetkö siellä lähinnä huolenaiheita? Rehottaako pensaat liikaa, onko rikkaruohot saaneet yliotteen tai kaipaako pihasi muuten jotain uutta? Kutsu ammattilainen avuksi, niin mietitään yhdessä, mitä voisimme tehdä.
Pihatyöt ja pihanhoito

Me hoidamme pihatyöt puolestasi tai teemme ne yhdessä sinun kanssasi. Siisti ja hoidettu piha on viihtyisä ja siellä on ilo olla. Sinulle jää myös enemmän aikaa vaikka rentoutumiseen pihallasi.

Teemme puiden ja pensaiden leikkauksia, kitkemme rikkaruohoja sekä uusimme ja kunnostamme perennapenkkejä ja istutusalueita. Istutamme puita, pensaita, pensasaitoja ja perennoja. Saat kaikki materiaalit myös kauttamme. Kuljetamme puutarhajätteet tarvittaessa pois kierrätykseen.

Teemme myös säännöllistä pihanhoitoa. Pihanhoitosopimuksen sisältö määritellään sinun ja pihasi tarpeiden mukaan. Sopimus voi sisältää esimerkiksi viikottaisen hoitokäynnin tai käynnit muutaman viikon välein. Sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan sinulle sopiva kokonaisuus.

Pihasuunnittelu

Omaa pihaa katsellessa ei aina osaa hahmottaa sen mahdollisuuksia tai tiedä, miten ratkaista asiat käytännöllisesti, kestävästi ja helppohoitoisesti. Voi olla toiveita ja ajatuksia, mutta niiden saaminen konkreettisiksi ratkaisuiksi omaan pihaan voi tuntua haastavalta. Tässä asiassa auttaa pihasuunnittelu.

Pihasuunnitelmassa jäsennellään pihan toimintoja, sijoitetaan kulkuväylät, oleskelualueet ja muut toiminnot sekä kasvillisuusryhmät paikoilleen. Pihasuunnitelmassa myös määritellään pihan pintamateriaalit ja kasvillisuus kappalemäärineen. Suunnittelun lähtökohtana on pihan omistajan toiveet ja tarpeet. Ensimmäisellä käynnillä keskustellaan toiveistanne ja ajatuksistanne ja niiden pohjalta laaditaan pihaluonnos. Luonnos käydään yhdessä läpi ja saatte tarvittaessa aikaa miettiä sitä ja katsella pihaa nyt uusin silmin luonnoksen näkövinkkelistä. Sen jälkeen piirrokseen tehdään tarvittavat muutokset ja piirretään se puhtaaksi. Saatte suunnitelman sekä paperisena (yleensä mittakaavassa 1:100) että sähköisenä pdf-muodossa. Suunnitelman kuuluu kuvan lisäksi kasvillisuuden istutus- ja hoito-ohjeet sekä tarpeellisin osin ideakuvia suunnitelman havainnollistamiseksi.

Pihasuunnitelman hinta omakotipihalle alkaen 650 €.

Pihaneuvonta

Aina ei ole tarpeen teettää piirrettyä suunnitelmaa vaan pelkkä ohjaus ja neuvonta riittävät. Pihaneuvonnan avulla saat uusia ideoita, oivalluksia ja näkökulmia omasta pihastasi. Saat neuvoja pihan ja kasvien hoitoon. Saat ehdotuksia ja vaihtoehtoja pihan tilojen jäsentelyyn. Neuvontakäynnillä mietitään niitä asioita, jotka sinä koet pihassasi tarpeellisimmaksi ja joista sinulle on eniten apua pihasi kanssa jatkossa.

Neuvontakäynnin aikana voit itse kirjata ylös asioita. Jos aiheena on pihan jäsentely tai kasvillisuuden sijoittelu, voit varata mukaan pihan asemapiirroksen. Sen pohjalta voimme ideoida ja luonnostella konkreettisemmin asiaa. Tuon pohjalta voit helpommin jatkaa omaa pihan suunnitteluasi.

Neuvontakäynti on noin 1,5 h kestävä tapaaminen. Sen hinta on 140 €. Kaupunkialueen ulkopuolelle kilometrikorvaus 0,7 €/km.

Piharakentaminen

Teemme myös kokonaisia pihanrakennusprojekteja. Hoidamme kaikki tarvittavat kasvillisuustyöt puista, pensaista ja perennoista nurmikon perustamisiin tai siirtonurmikon asennukseen. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa hoituvat myös maanrakennustyöt, kiveykset sekä muut pihan rakenteet.

Pyydä meidät käymään, niin selvitellään millainen kokonaisuus sinun pihallesi olisi paras.

Ota yhteyttä piha- ja puutarhatöiden ammattilaiseen ja soita
040 566 4511

Hinnasto

Puutarhatyöt 47 €/tunti

Pihasuunnitelma alk. 650 €

Pihaneuvonta 140 €

Kilometrikorvaus 0,7 €/km
kaupunkialueen ulkopuolella

Pihan hoito- ja kunnostustyöt kuuluvat
kotitalousvähennyksen piiriin